Regelmatig krijg ik de vraag of een peeling of een huidverbeterende behandeling wel kan in de zomer. Het antwoord is, JA! Dit kan zeker. Sterker nog, door je huid in de zomer te blijven behandelen kan het zich beter weren tegen de schadelijke zonnestralen en zal je huid de gehele zomer stralen.

We krijgen steeds meer zonnige dagen en hopelijk komt er een te gekke zomer aan, want ja ondanks dat onze huid er niet blij mee is, zijn wij dit zelf vaak wel. Wellicht ga je ook nog naar een tropische bestemming, maar zelfs als je gewoon in ons mooie Europa blijft is het belangrijk dat je op een verantwoorde wijze geniet van de zon.

Allereerst is het belangrijk dat je kiest voor een dagverzorging met een SPF, het liefst minimaal SPF30, beter nog: SPF50. Deze dagcrème behoor je meerdere malen op een dag aan te brengen. Of je nou binnen of buiten zit, je zult altijd last hebben van schadelijke stoffen van buitenaf. UV-straling komt namelijk ook door ramen heen, maar ook je computer (Blue Light) kan voor schade in het gezicht zorgen. Dus SPF SPF SPF!

Voordelen van een zomerbehandeling

We kunnen heel veel voordelen van een zomerbehandeling opnoemen, hier de meest belangrijke:

  • De huid beter weerbaar maken tegen schadelijke invloeden van buitenaf;
  • De huid egaal maken en stabiel houden van pigment;
  • Preventieve werking tegen huidveroudering;
  • Versteviging van de huid verbeteren en grove poriën verfijnen;
  • Een stralende, vitale huid behouden;
  • Voorbereiding van de huid op intensievere behandelingen in het najaar;
  • Weinig tot geen downtime; na de behandeling ziet de huid wat roder, maar verdwijnt binnen enkele uren.

En perfecte behandeling is bijvoorbeeld onze Oxy Glow Summer Peel.

Wat gebeurt er met de huid in de zomer? 

Allereerst, omdat het warmer is, kan het zijn dat je een stuk meer gaat zweten. Dit vergroot de kans op pukkeltjes. Als je zweet blijven er namelijk afvalstoffen op de huid zitten. Hierdoor kunnen o.a. je poriën sneller verstopt raken waardoor er weer ontstekingen in de huid kunnen ontstaan. Belangrijkste is dat je de huid in de zomer goed blijft reinigen en ook eens in de zoveel tijd ondersteuning zoekt bij jouw schoonheidsspecialiste.

Daarnaast zijn we natuurlijk veel meer buiten en daardoor krijgt de huid veel te voortduren, zoals: UV-straling, luchtvervuiling, blauw licht, etc. Dit zorgt ervoor dat de huid sneller veroudert en verhoogt de kans ook op vlekken in het gezicht. In de zomer is het dus uiterst belangrijk dat je een goede SPF blijft gebruiken. Ook al blijf je binnen!

Conclusie

De conclusie van onze titelvraag: kan je een peeling doen in de zomer? JA, en graag zelfs! Het is belangrijk dat je de huid de ondersteuning biedt die het nodig heeft, zeker in de zomer.

Wil jij advies over welke behandeling het beste bij jouw huid past? Maak dan een afspraak voor een gratis intakegesprek.