Last van acne? Ontdek hoe we jouw huid acne vrij kunnen maken!

Wat is acne?

Acne of jeugdpuistjes is een vervelende huidaandoening. De huid bevat kliertjes die talg (een van nature vettige stof die de huid haar bescherming geeft) aanmaken. Als de kliertjes verstopt of ontstoken raken, ontstaan er puistjes. Dit noemen we acne.

Acne komt veel voor bij mensen tussen de vijftien en vijfentwintig, maar ook op latere leeftijd kan het optreden. Het is een onschuldige huidaandoening, die wel behoorlijk lastig en vervelend kan zijn.

Hoe ontstaat acne?

Bijna iedereen krijgt in de puberteit puistjes. De een heeft er meer of langer last van dan de ander. Waarom weten we niet precies.

Hormoonveranderingen tijdens de puberteit zorgen ervoor dat:

De talgkliertjes in de huid meer talg gaan aanmaken.

De bovenste huidlaag dikker wordt.

De kliertjes verstopt kunnen raken door te veel talg en huidschilfers.

Er een mee-eter kan ontstaan, die vervolgens kan gaan ontsteken.

Erfelijkheid speelt een kleine rol bij het ontstaan van acne.

Hoe ziet acne eruit?

Er ontstaan puistjes in het gezicht, op de rug, op de schouders of op de borst. Kenmerkend voor acne zijn de mee-eters (comedonen). Er komt een wit bultje op de talgklier. Dit is een ophoping van talg. Later kan dat puntje zwart worden. Wanneer de talgklier ontstoken raakt, ontstaat er een rood puistje met uiteindelijk vaak een gele pus kop. Soms kan acne littekens geven.

Wat kan ik het beste doen bij acne?

Zorg dat je je huid goed schoonhoud. Wel met de juiste producten die op jouw huid zijn afgestemd. Niet met je handen aan je gezicht zitten of peuteren. Je huid vooral niet met zeep wassen.

Kan ik mijn acne verminderen?

Acne kan je verminderen mits je heel consequent bent met verzorgen en door bepaalde voedingsadviezen op te volgen. Probeer je suikerinname te beperken en ook de inname van melk (lactose). Deze zorgen voor een slechte afvoer waardoor afvalstoffen blijven zitten en zo kunnen zorgen voor irritaties en ontstekingen op een acne huid. Gezond eten, veel fruit en groente en rauwkost zijn belangrijk voor een gezonde huid.

Zijn er speciale Acne behandelingen?

In ons instituut kun je diverse acne behandelingen ondergaan. Afhankelijk van je huid en de mate van acne stellen wij een behandelplan op. We adviseren welke behandeling het beste bij jouw huid past en welke producten je het beste kunt gebruiken voor thuis. Op deze manier kunnen we heel gericht en doeltreffend de acne verminderen.

Gratis advies!

Tijdens een persoonlijk en geheel vrijblijvend advies gesprek, geven wij jou de beste oplossingen naar een mooie en stralende huid zonder acne. Maak hieronder een afspraak of bel ons op 06-50607831. Ook jouw huid is het waard om te stralen!

Boek uw acne behandeling!