Nieuw bij Face & Body Lounge: ELEKTRISCH ONTHAREN! Elektrisch ontharen is het definitief verwijderen van ongewenst haar door middel van elektrische epilatie. Bij het elektrische ontharen van je huid wordt er een uiterst dun naaldje – nog dunner dan een haar – langs de haar in het haarzakje geschoven. Vervolgens ontwikkelt het puntje van het naaldje warmte, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Zo wordt haar voor haar behandeld.

Wanneer is elektrisch ontharen wat voor mij? 

Grijze, blonde of rode haren die maar niet weggaan? Juist daarvoor is elektrisch ontharen erg geschikt, in tegenstelling tot ontharen met lasers of de IPL-techniek.  Elektrische ontharen is ook erg geschikt wanneer je slechts enkele haren, bijvoorbeeld op de kin, wang of bovenlip verwijderd wilt hebben.

Doet het pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar aangezien de stroomsterkte kan worden aangepast is de behandeling voor iedereen goed te ondergaan. Wij blijven continue erop letten dat de behandeling goed te doen is voor jou!

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Elektrisch ontharen is definitief maar helaas niet na één behandeling. Dat komt omdat iedere haar op je huid zich in een andere groeifase bevind. De haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, overgangsfase en de rustfase) en doordat niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden heb je meerdere behandelingen nodig. Haren in de groeifase kunnen definitief worden vernietigd, de anderen niet. Daarom moet een aantal behandelingen over een ruime periode gegeven worden, zodat uiteindelijk alle in de groeifase behandeld zijn. Hierna bent je definitief van ongewenste haartjes af.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan je huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Een aantal uur na de behandeling zou je huid er normaal uit moeten zien. Het kan zijn dat je korstjes overhoudt aan het elektrisch ontharen. Het is erg belangrijk dat je die korstjes rustig laat zitten en er niet aan gaat krabben. Zo voorkom je dat jouw huid beschadigd raakt.

Tussen de behandelingen door raden wij aan om een goede zonnebrand te gebruiken voor je huid (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied.

Gratis intakegesprek

Bent je benieuwd of elektrisch ontharen iets voor jou is? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek bij Face & Body Lounge. Wij maken in dit gesprek een huid- en haaranalyse en je kan ervaren hoe elektrisch ontharen aanvoelt.

Mogelijke vergoeding door de zorgverzekeraar

Face & Body Lounge is met de specialisatie elektrisch ontharen aangesloten bij de Anbos. Hierdoor is het mogelijk om (een gedeelte van) de kosten terug te vorderen bij de zorgverzekeraar. Dit is per zorgverzekeraar verschillend, check daarom altijd uw polisvoorwaarden.

Maak hier direct een afspraak: