Je werk is hectisch, de kinderen willen dit, dat en nog wat, de boodschappen moeten nog gedaan worden, de corona maatregelen blijven aanscherpen – er is maar heel weinig tijd voor jou. Stress heeft niet alleen een grote impact op jouw mentale toestand, maar kan ook duidelijk zichtbaar worden op de huid. Zeg vaarwel tegen stress met de volgende tips en trucs voor stressverlichting.

Hoe vermijd je stress effectieve tips!

GOEDE PLANNING BETEKENT VAARWEL STRESS

Een goede planning betekent minder stress: noteer elke dag al je afspraken in een agenda. Als er een paar vrije momenten opkomen, neem ze dan voor jezelf!

Een kopje koffie in de zon, een uurtje sporten of een snelle gezichtsbehandeling in de avond doet vaak wonderen. Een feelgoodprogramma om balans in je leven te brengen zorgt ervoor dat schoonheid vanzelf van binnenuit komt. Hierdoor kun je jouw kracht en energie terugkrijgen voor de rest van de taken die je moet doen. Meer inspiratie en tips voor het vinden van je innerlijke harmonie en schoonheid vind je hier.

VIJF TIPS OM STRESS TE VERMINDEREN

  1. Geestelijke belasting: masseer de sterke spieren aan de zijkant van de neusbrug – dit helpt de mentale belasting voorzichtig te verminderen.
  2. Lichamelijke belasting: ren met losse ledematen door de kamer en denk positief. Lichte bewegingen en positieve gedachten kunnen helpen om de spieren te ontspannen.
  3. Gespannen gezicht: laat je kaak zakken, duw hem iets naar voren en naar achteren, terwijl je in een cirkel rent.
  4. Gespannen schouders: Kijk zo ver mogelijk over je schouders naar links en naar rechts om de spieren te ontspannen.
  5. Zwakke knieën: Loop met een stevige pas door de kamer en druk vervolgens de onderbenen stevig tegen elkaar. Dit helpt je stevig in je schoenen te staan ​​en geeft je nieuwe energie

Een gesprek met de baas, een presentatie of een sollicitatiegesprek – sommige situaties kunnen behoorlijk stressvol zijn. Hier zijn drie tips om je te helpen afscheid te nemen van stress:

  • Tip 1: Glimlach! Een ontwapenende glimlach is de belangrijkste link naar je tegenpool: het maakt spanning los, verbergt kleine foutjes met charme en ontspant de sfeer.
  • Tip 2: Adem gelijkmatig en rustig. Houd bij het inademen je adem even vast en adem dan gecontroleerd en bewust uit. Hierdoor ontspannen de buikspieren, gaat de ribbenkast ritmisch op en neer en word je rustig.
  • Tip 3: Gapen! Gapen is een reflecterende ademhalingsbeweging die het lichaam ontspant. Probeer te gapen als je gestrest bent om jezelf te kalmeren. Het spreekt voor zich dat je dit voor je sollicitatiegesprek moet doen! Zuchten is ook heel goed. Zucht diep en laat alles eruit wat je deprimerend of belastend maakt. Je zult merken hoe bevrijdend het kan zijn.

Natuurlijk kun je ook eens denken aan een heerlijke ontspannende behandeling waarbij je aan helemaal niets hoeft te denken. Denk aan de La Colline Swiss Bliss behandeling. 

Wil je meer tips over de huid volg ons dan via Instagram