Retinol heeft in de afgelopen jaren goed naam gemaakt voor zichzelf. Ongeveer 5 jaar geleden begon dit balletje echt te rollen en nu zie je dit ingrediënt overal in voorbij komen. Zelf gebruik ik het al jaren in mijn skincare routine en ik krijg vaak de vraag of het wel echt iets voor je huid doet en of het wel geschikt is voor mijn huidtype. Daarom dacht ik… Het is tijd voor een blog over RETINOL!

Wat is retinol?

Allereerst moeten we beginnen bij het begin, misschien heb jij nog nooit gehoord van retinol en drop ik nu een BOM bij jou, want retinol MOET je toch echt wel kennen nu! Het is namelijk een zeer bijzonder ingrediënt die zich heeft bewezen in vele onderzoeken dat het daadwerkelijk zorgt voor huidverbetering. Retinol wordt ook wel eens vergeleken met Vitamine A, maar de meeste merken spreken toch van: retinol.

Wat is het resultaat?

Retinol kan je zien als een soort van knuffelaar van jouw huidcellen. Het kan zich namelijk aan iedere huidcel vastklemmen wat zorgt voor een mooiere, jongere huid! Het kan de schade die het heeft opgelopen in de afgelopen jaren, misschien zie je dat nog niet, maar het zit er waarschijnlijk wel, doen terug draaien. Op lange termijn zorgt het voor collageenopbouw, vermindering van rimpels, acne en pigmentatie. Kortom, een ingrediënt die jij zou moeten toevoegen aan jouw routine!

Hier moet je op letten!

Elke huid reageert anders op het gebruik van retinol, het is dus onwijs belangrijk dat je je laat adviseren door een specialist zoals ikzelf. Je huid moet namelijk onwijs wennen aan retinol en dan is het fijn dat je altijd even kan sparren met iemand die hier verstand van heeft.

Retinol komt het meeste voor in serum-vorm. De reden hiervoor is dat retinol nogal een heftige reactie kan geven op de huid en je het dus niet in overmaat moet gaan gebruiken. Meestal adviseren wij in het begin om het eerst 1 dag in de week toe te voegen aan je regime, dan 2 keer, 3 keer, etc. Daarbij moet je bij retinol onwijs letten op de zon! Het maakt je huid hier namelijk gevoeliger voor (net zoals bij Vitamine C). Ik adviseer daarom ook altijd, zeker in het begin, om retinol alleen in de avond te gebruiken voor het slapen gaan. Doe je het wel overdag? Gebruik dan een goede SPF-bescherming!

In sommige gevallen kan het voorkomen dat de huid ‘gek’ gaat reageren. Dat het ineens rood en geïrriteerd wordt terwijl je hier daarvoor nooit last van hebt gehad. Dit betekent gewoonweg dat het product aan het werk is! Indien jij luistert naar het advies dat jij van je huidspecialist hebt gekregen dan hoef jij je geen zorgen te maken. Schrik hier dus niet van, de huid moet wennen aan retinol, zo krachtig dat het is!

Wat is het advies?

Er zijn onwijs veel retinol producten uit de markt gestampt, maar niet alle producten vind ik even fijn. Wij werken met het merk Murad die beschikken over een prachtige retinol lijn. Niet alleen voor het gehele gezicht maar ook voor de ogen! Als jij niet weet welk retinol product je moet kiezen, laat je dan altijd adviseren door iemand die hier gespecialiseerd in is! Woon jij in en rondom Hoofddorp? Maak dan eens een afspraak voor een gratis intake gesprek! Ik help je graag verder!