Het is mogelijk om bij Face & Body Lounge een peeling te ondergaan voor je gezicht. Indien wij jouw huid in een goede staat hebben gebracht zodat het klaar is voor een peeling, zal een peeling ontzettend veel resultaat opleveren. Daarom wil ik jullie vandaag meenemen in een aantal vragen die over peelings gaan, denk aan: voor welke huid is deze behandeling bedoeld? Wat kunnen peelings doen bij huidklachten zoals acne, pigmentvlekken en/ of rosacea. 

Wat is een peeling precies? 

Bij een chemische peeling wordt met behulp van een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur of salicylzuur, het bovenste laagje van de huid ‘verwijderd’. Dat wil zeggen: de ingrediënten die we op de huid aanbrengen, zorgen ervoor dat dode huidcellen makkelijker loslaten, waardoor een frisse huid tevoorschijn komt. Oneffenheden zoals littekens, puistjes of zonschade kunnen hierdoor bijvoorbeeld minder zichtbaar worden. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt.

Is een peeling geschikt voor de gevoelige huid?

Heb jij last van een gevoelige huid, dan zullen we eerst in kaart brengen of je huid een peeling aankan. Hiervoor meten we onder meer hoe sterk jouw huidbarrière is. Is dit beschermende laagje sterk verzwakt, dan zal de behandeling nog even moeten wachten. Met de juiste adviezen en huidverzorging gaan we er dan eerst voor zorgen dat de barrièrefunctie verbetert. Is je huid (weer) in conditie, dan zullen we waarschijnlijk sowieso kiezen voor een peeling waarin verschillende lagere concentraties zuren gecombineerd zijn. Uit onderzoek blijkt dat deze beter worden verdragen door de huid.

En een peeling bij de huidklacht: rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die zich kenmerkt door een blijvende roodheid en zichtbare vaatjes in het gezicht. Per definitie noemen wij dit een gevoelige huid. Het behandelen met peelings bij rosacea is beperkt onderzoekt omdat het ook voor een verergering van de klachten kan zorgen. Toch bestaan er zeker wel peelings die de rosacea kunnen verminderen. Het is belangrijk dat je hiervoor naar een specialist gaat op dit gebied. 

Wat doet een peeling bij acne?

Peelings kunnen ontzettend behulpzaam zijn bij het bestrijden van acne. De behandeling pakt namelijk meerdere factoren aan die een rol spelen bij deze huidaandoening. Het is belangrijk dat er eerst wordt gekeken wat voor soort acne je precies hebt. Zijn het mee-eters of juist verstopte poriën? Zijn er op dit moment veel ontstekingen op de huid? Heb je littekens van de acne overgehouden? Aan de hand hiervan kunnen we een passende peeling kiezen.

Peeling bij pigmentvlekken

Pigmentvlekken komen voor in allerlei verschillende soorten en maten, dit zien we terug bij alle leeftijden. Van oppervlakkige zonnevlekjes tot verkleuringen als gevolg van bijvoorbeeld wondjes of acne. De peeling kan helpen om de donkere vlekken minder zichtbaar te maken door de celvernieuwing te stimuleren. Verder zorgt een peeling voor een oplichtend effect waardoor pigmentvlekken en andere vlekjes kunnen verdwijnen. 

Peeling voor anti-aging

Vanaf een jaar of dertig kan de huid niet meer goed zelf van haar dode huidcellen afkomen. Of laat ik het zo zeggen, veel minder goed. Dit maakt de huid sneller geïrriteerd. Een peeling is daarom dan ook de oplossing op de huid een goede reiniging te geven. Met een peeling geef je niet alleen een stralende gloed aan de huid, je zorgt er ook voor dat rimpels verminderen en vlekken zoals ouderdoms- of pigment verlichten of zelfs geheel verdwijnen. 

Wil jij meer informatie over een peeling voor jouw huid? Neem dan contact met ons op. Meer tips? Volg ons dan via Instagram!