Ondanks dat het lijkt dat de wereld stil staat, staat jouw huid zeker niet stil. De Corona-crisis kan een groot effect hebben voor jouw huid, denk aan stress, minder sporten, voeding, etc. Dus het is van GROOT belang dat jij jouw huidverzorging juist nu heel goed gaat toepassen. 

Onderstaand hebben we een aantal tips opgeschreven die jij thuis zou kunnen toepassen, met tussen elke tip door een huidverzorgingsset voor thuis! Wil jij meer weten over deze sets of wil je alles weten over hoe je jouw huid verzorgt vanaf huis, bekijk dan onze website: www.thuisjehuidverzorgen.nl

  1. Verwissel wekelijks jouw kussensloop

Omdat jij iedere dag slaapt op jouw kussen kan dit een broedplaats worden voor bacteriën die schade kunnen brengen aan jouw huid. Schade klinkt meteen heel ernstig, maar je kunt bijvoorbeeld meer acne op je huid krijgen en dit kan uiteindelijk weer leiden tot acne littekens. Gemakkelijker dan de acne te moeten verwijderen of zelf je acne littekens, kun je ook je kussensloop één keer in de week vervangen! Als we het dan toch over kussens hebben, het beste is om een zijde kussensloop aan te schaffen. Zo krijg jij minder rimpels van de vouwen in jouw kussen. Ja, erg he!? Dat je tijdens het slapen gewoon meer rimpels kunt krijgen… Ook een goede om te weten is dat de beste slaaphouding op je rug slapen is! 

  1. Go Natural!

Omdat we nu meer thuis zitten zul je misschien al wel meer de natural look voor lief hebben genomen. Verstandig! Zeker nu het kan is het verstandig om gewoon zo min mogelijk make-up te dragen! Wil je toch wel iets op je gezicht hebben? Kies dan voor minerale make-up en vergeet niet om jouw make-up aan het einde van de dag wel goed te verwijderen! 

  1. Draag zonnebrand!

Naast dat je in jouw dagcrème eigenlijk altijd een SPF moet dragen (ja, ook in de winter), moet jij de huid beschermen met zonnebrand. Zeker als je bijvoorbeeld, even in de tuin gaat zitten… Even een rondje buiten lopen. Probeer dan ook 30 minuten voordat je naar buiten gaat je gezicht, nek en decolleté in te smeren met een zonnebrand! Het liefst ook nog een zonnebrand die een broadspectrum bevat. Broadspectrum betekent dat het beschermt tegen zowel UVA- als UVB-straling! 

  1. Drink meer water! 

Nu we meer thuis zitten betekent het dat we waarschijnlijk niet meer vergadering in, vergadering uit hoeven te lopen en dus vergeten dat we ergens een flesje water hadden staan die op moest. Begin je dag goed en drink een groot glas water leeg. Zet daarna altijd een kan met water naast je werkplek, zo vergeet je niet om genoeg te drinken. Water is het allerbelangrijkste voor ons lichaam en zo dus ook voor onze huid. Ga maar eens voldoende water drinken en zie wat dit doet voor je lichaam! 

  1. Investeer in hoogwaardige huidverzorgingsproducten

Ga nu niet de Hema of de Kruidvat overvallen en alles kopen wat ze in hun huidverzorgingsschappen hebben liggen, doe eerst wat onderzoek. Liever dat je één goed product hebt dan bijvoorbeeld 5 wel oké producten. Een gemakkelijke keuze zou zijn om eens met een starterskit te beginnen van een merk wat jou wel goed lijkt, zo kun je verschillende producten in een kleiner formaat testen zonder dat je meteen de hoofdprijs hoeft te betalen. Daarna kun je bepalen welke producten je sowieso in groter formaat wilt bestellen. Neem van mij aan dat wanneer je geproefd hebt van kwaliteit producten je vaak ook niet anders meer wilt! 

Wil je meer informatie over hoe je jouw huid thuis verzorgt? Bekijk dan onze website: www.thuisjehuidverzorgen.nl. Hier staan verschillende huidverzorginssets op inclusief een ‘BOOST YOUR SKIN AT HOME TREATMENT’ die je gemakkelijk kunt bestellen! 

Daarbij geven wij in de Corona-tijden iedere donderdag om 20.15 een webinar met verschillende onderwerpen, natuurlijk in het thema van huidverzorging. Ook deze informatie kun je vinden op www.thuisjehuidverzorgen.nl

Meer weten of liever een persoonlijk huidplan? Neem contact met ons op, wij helpen jou graag verder!