De meest gestelde vraag die ik hoor bij ons in het instituut is: ‘Hoe krijg ik een stralende huid?’. Wij hebben hier een simpel antwoord op. Eén keer in de 4 tot 6 weken kom je bij ons voor een behandeling in de salon zo bezorgen wij jou een stralende huid. We geven tips en adviezen mee om deze stralende huid vast te houden. Thuis kan je je huid 2x per dag verzorgen en verbeteren, zo werken we samen aan een stralende huid! Maar er zijn nog veel meer dingen die jij kunt doen voor een stralende huid en die hebben wij hieronder voor jou opgeschreven! Door deze 10 stappen te doorlopen zal jouw huid er stralend gaan uitzien: 

1. Citroen en Water

Goede start van de dag begint met water en citroen. Dit verkwikt je hele lichaam en geeft een positief effect op je gezondheid. Knijp een halve citroen uit en verdeel deze over 2 glazen lauwwarm water en drink direct leeg. Citroenen zijn rijk aan vitamines en mineralen en dragen bij aan een goede spijsvertering en het zuivert je huid.

2. Beauty vitaminen of supplementen

Onze huid verzorgen aan de buitenkant doen we vaak wel maar vergeet ook de binnenkant niet! Voedingssupplementen zijn onmisbaar voor een stralende huid. We halen namelijk niet voldoende uit onze voeding alleen… De belangrijkste voedingssupplementen voor een stralende huid: 

 • Vitamine C: is een antioxidant deze verbetert niet alleen het immuunsysteem maar is ook een bouwsteen voor de collageen vezels zodat je een stevige huid krijgt en minder rimpels;
 • Omega 3: zijn essentiële vetzuren en onmisbaar voor een mooie en stralende huid. Je lichaam maakt ze zelf niet aan dus je zal ze uit je voeding moeten halen (bijv. vette vis) of uit suppletie en dat laatste levert de meeste hoeveelheid op.
 • Glucosamine: is een suiker die ons lichaam zelf aanmaakt. Waarom moet je hem dan extra innemen? Nou de glucosamine aanmaak wordt steeds minder naarmate we ouder worden hierdoor maken we minder snel en goed bindweefsel aan waardoor onze gewrichten “slijten” en onze huid verslapt. Om deze tekorten aan te vullen gebruik je dus glucosamine.

Voor meer informatie over Beauty Supps, klik hier!

3. Reinigen

De basis voor een stralende huid is en goede reiniging zowel in de ochtend als in de avond. Alleen op een schone huid kan je verzorging ook daadwerkelijk goed in de huid trekken. En kan je huid optimaal profiteren van de werkstoffen uit de crème Het voordeel van goed reinigen is ook dat je poriën fijner van structuur worden. Wil je meer weten over het reinigen van je huid klik dan op de link en bekijk de video.

4. Peeling of scrub

De huid vernieuwt zich in ongeveer 28 dagen dan schuiven de huidcellen naar de oppervlakte. Door regelmatig te scrubben worden de nieuwe huidcellen zichtbaar. De zichtbare huid is gladder en stralender (doorbloeding wordt gestimuleerd) en neemt meer van de buitenkant op en voorkomt oneffenheden. Door regelmatig te scrubben worden de nieuwe huidcellen zichtbaar. De zichtbare huid is gladder en glanzender (doorbloeding wordt gestimuleerd) en neemt meer van de buitenkant op en voorkomt oneffenheden, zoals:

 • Verzorgingsproducten worden beter opgenomen
 • Kleine vetpukkeltjes en puistjes verdwijnen
 • Sneller bruin worden (insmeren blijft een must!)
 • Geen ingegroeide haartjes

5. Serum en kuurproducten

Wat is nou eigenlijk een serum?  Een serum is een verzorgingsproduct die je na je reiniging aanbrengt, voor je dag- of nachtcrème. Een serum bevat veel meer geconcentreerde werkstoffen dan een crème en dringt dieper in de huid omdat de moleculen van het serum kleiner zijn dan in een crème. Heb je extra vocht nodig gebruik dan het Hydro Dynamic Quenching Essence van Dr. Murad of wil je juist meer stevigheid dan gebruik je als extra boost het La Colline Cellular Advanced Night Elixir.  Deze kan je het hele jaar inzetten.  Je kunt hum ook als kuur inzetten dan gebruik je 1 flesje en herhaal dit 4x per jaar bijvoorbeeld.     

Extra Tip:

Wil je het beste van het beste en je huid haar energie uit haar jongere jaren weer teruggeven, doe dan een kuur met de La Colline Cell Recharge. Je zult zeker meer complimenten krijgen.           

6. Oogproducten

Een goede oog crème is onmisbaar voor een stralende huid. De huid rond de ogen is het meest kwetsbare plekje van ons lichaam. We knijpen, knipperen met onze ogen wrijven erin lachen, huilen etc.  De huid bestaat daar uit 3 huidlagen (normaal 5) en bevat rond de ogen geen talgklieren dus de huid wordt van nature niet soepel gehouden door ons eigen talg vet. Daarnaast is de huid rondom de ogen opgebouwd uit een kringspier en lijntjes en rimpeltjes ontstaan altijd dwars op een spier vandaar de kraaienpootjes en lijntjes die dan ontstaan  Je brengt een oog crème iedere dag aan zowel in de ochtend als in de avond. La Colline heeft wel 5 oogproducten om je huid optimaal te verzorgen

7. Dag en nachtcrème

Een dagcrème beschermt je huid tegen de negatieve invloeden van overdag. Denk hierbij aan zonschade dus zorg dat er altijd een Spf in je dagcrème zit, en wat denk je van het blauwe licht van al je schermen zoals mobiel, computer en tablet? Ik adviseer om voor je smartphone een blauwfilter te plaatsen. Sommige smartphones hebben een instelling die blauw licht uitschakelt en in plaats daarvan meer geel licht geeft. Deze instelling heet vaak: nachtmodus en is veel prettiger voor je ogen en je huid. De nachtmodus altijd aanhouden spaart je ogen en kan een goed middel zijn tegen huidveroudering.

De Murad City Skin® Age Defense Broad Spectrum SPF 50 PA++++ is een een baanbrekende zonbescherming die de huid beschermt voor schadelijke stoffen door het milieu. Daarom heeft Murad een revolutionaire multifunctionele dagcrème ontwikkelt die verder gaat dan een dagcrème met zonnebescherming en die complete bescherming biedt tegen agressors van buiten: blauw licht, vervuiling, infrarood, UVA en UVB straling.

Nog meer tips voor producten, hier geven we je graag advies in:

 • Heb je een vochtarme huid dan is de La Colline Rich Hydrating Cream een aanrader.
 • Wil je je rimpels verminderen dan kun je de La Colline Matrix Cream gebruiken.
 • Is je huid iets gevoelig en/of geïrriteerd, dan is de Hydro Dynamic Moisture Cream van Dr. Murad aan te bevelen.
 • Wil je het beste van het beste voor huidverjonging, ga dan voor de Nativage Cream van La Colline. Deze crème zorgt dat alle negatieve stoffen worden omgezet in positieve stoffen voor je huid.

Een nachtcrème herstelt je huid van de overdag opgedane schade en hydrateert of voedt. Gedurende je slaap kan je huid optimaal profiteren van de werkstoffen vanuit je crème sla deze stap dan ook nooit over! Sommige van hierboven genoemde crèmes kunnen ook als nacht verzorging gebruikt worden. Maar wil je wat extra’s omdat je huid wat gestresst is of gedurende de winter maanden gebruik dan een andere crème dan overdag. Wat is voor jouw huid het beste? Kom langs ik adviseer je graag

8. Masker

Een masker voor je huid geeft je een enorme oppepper. De werking van een gezichtsmasker is vrij simpel: Een masker sluit tijdelijk even je huid af. Door deze afsluiting wordt warmte en vocht door de huid vastgehouden. Dit resulteert direct in een betere doorbloeding van de huid waardoor de huid beter instaat is om zuurstof op te nemen. De huidconditie verbeterd direct mede door de hoge concentratie aan werkstoffen. Er zijn verschillende soorten maskers stem deze altijd af op jouw huidtype of huidconditie. Vraag altijd advies aan onze huidexpert welk masker het beste bij jou aansluit en jouw huid laat stralen.

9. Goede voeding

We weten allemaal dat een goede voeding belangrijk is voor ons lichaam maar daarnaast kan je je huid echt letterlijk “mooi eten” Door een gevarieerd voedings patroon te volgen welke voldoende vitamine, mineralen en anti-oxydanten bevatten zal je zien dat je huid niet alleen gaat stralen maar dat je ook meer energie krijgt. Wil je weten wat je nou precies moet eten voor een stralende huid? Maak een afspraak voor een voedingsadvies. Als Orthomoleculair huidexpert weten wij precies wat goed is voor een stralende huid!

10. Hou van jezelf

Hoe kijk jij naar jezelf? Vind jij jezelf mooi? De buitenkant vinden we erg belangrijk maar wat maakt iemand nou mooi? Een gladde huid een goed figuur vinden we wel belangrijk maar maakt dat dat we iemand echt mooi vinden? Vaak vinden we iemand mooi als deze persoon straalt, stralende ogen en een stralende huid en zelfvertrouwen heeft. Die uitstraling is aantrekkelijk.

Dit bereik je als je goed in vel zit. Hoe mooier je jezelf vindt des te meer andere je mooi vinden.

Wil je weten welke huidverzorging, beautysupplementen of behandeling voor jou het beste zijn om een mooie, gezonde en stralende huid te krijgen of te behouden? Maak dan vandaag nog een afspraak voor hele aantrekkelijk kennismakingsaanbieding.