Met een mooie glimlach kom je een heel eind dus het voelt eigenlijk een soort van oneerlijk dat zoiets moois zoiets vervelends rondom de mondhoeken kan veroorzaken. Gelukkig hoef je niet te stoppen met glimlachen om van die lijntjes af te komen. Meer glimlachen, wat gelijk staat aan minder stress, kan soms bijna beter werken tot net zo goed als je favoriete huidverzorgingsproducten. Er zijn bepaalde dingen die je kunt doen om rimpels in het algemeen te voorkomen, maar in deze blog hebben we een aantal specifieke tips voor het wegwerken van de lachrimpel…

Zoek naar producten met hyaluronzuur die rond de mond kunnen worden aangebracht.

Hyaluronzuur is een hydraterende stof die van nature in de huid voorkomt, maar we produceren er minder van naarmate we ouder worden. Dit leidt tot vochtverlies, waardoor de huid droger wordt en fijne lijntjes meer opvallen. Het goede nieuws is dat hyaluronzuur aan de huid kan worden toegevoegd via fillers waarvan de effecten tot anderhalf jaar kunnen aanhouden. Maar als je op zoek gaat naar een minder invasieve (en minder dure) optie, kunnen klinisch bewezen producten ook helpen, vooral die met krachtige peptiden en hyaluronzuur, die de rimpels direct zichtbaar gladder en minder intens kunnen maken.

Probeer naast gerichte behandelingen ook retinol als basis van elke routine.

Retinol is een krachtig ingrediënt voor een groot aantal huidproblemen, maar het is vooral goed voor het voorkomen van rimpels en het verminderen van fijne lijntjes, omdat het de collageenproductie en celvernieuwing bevordert. Met klinisch bewezen producten zou je na ongeveer twee weken een vermindering van de rimpels moeten merken, ook rondom je mond.

Zorg voor hydratatie in je routine en breng dagelijks SPF aan.

Vocht is essentieel voor het behoud van een jeugdige teint, en als je worstelt met fijne lijntjes rondom de mond, moet je elke stap (niet alleen je vochtinbrengende crème) voorzien van hydraterende ingrediënten. Reinigers met melkzuur en unieke natuurlijke oliën (zoals abrikoos en sterbloem) kunnen de natuurlijke vochtbarrière van de huid voeden, aanvullen en beschermen voor een meer gehydrateerde, soepele huid. En draag altijd SPF. Dat helpt fijne lijntjes te voorkomen.

Vergeet niet om adem te halen.

Vergeet niet dat stress niet alleen jouw stress geeft, maar ook je huid. Als je de volgende keer gestrest bent, neem jezelf dan mee in het moment: Klemmen de spieren rond je mond? Frons je? Tuit je je lippen? Dit zijn allemaal dingen die lijnen rond de mond kunnen benadrukken. En zelfs het glimlachen zelf kan de spanning wegnemen en je jonger doen lijken.

Tot slot, laat je adviseren door een specialist 

Er zijn zoveel producten op de markt dat zelfs ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Het beste wat je kunt doen is jouw huidproblemen of irritaties te bespreken met een huidspecialist. Ik kan bij het zien van jouw huid jou het allerbeste advies geven wat jij zou moeten doen, qua behandelingen, maar ook qua producten. Woon jij in de omgeving Hoofddorp? Maak dan een afspraak in de salon voor een gratis intake gesprek!