Wij hebben alles opgeschreven waardoor jij jouw immuunsysteem kunt stimuleren en ook jouw gezondheid tip-top kunt houden tijdens de wintermaanden. Op naar een gezond lijf en huid tijdens de koude wintermaanden! 

Omdat het donkerder en kouder is buiten wil ons eetpatroon bij de meeste ook veranderen. Denk aan erwtensoep, stoofschotels, stamppotjes en ander comfortfood. En dan heb ik het nog niet eens over het overvloed aan chocolade… Er is niets mis met een beetje verwennerij tijdens de wintermaanden. Maar hoe zorg je ervoor dat je ondanks de wintermaanden toch genoeg vitamine binnen krijgt zodat je niet alleen je lijf gezond houdt, maar ook je huid. 

Voeding is cruciaal voor het stimuleren van ons immuunsysteem en het bestrijden van bacteriën. Daarbij komen ook sporten en genoeg slaap om de hoek kijken. Overwerken en een gebrek aan lichaamsbeweging hebben de neiging om onze energie en onze kracht uit ons te zuigen. Om vitaal te blijven tijdens de wintermaanden moet je jezelf genoeg tijd geven om te ontspannen. Ook is het belangrijk dat je probeert genoeg slaap te krijgen.

gezond winterdieet

En nu terug naar het gezonde winterdieet, hier een aantal tips die jou gaan helpen naar een gezond lijf en huid in de winter. 

  • Haver is jouw nieuwe vriend

Begin je dag met een gezond ontbijt, die ervoor zorgt dat je tot de lunch voldoende energie hebt. Een perfecte manier om dit te doen is om de dag te beginnen met havermout, voeg hierbij noten of zaden toe inclusief wat fruit en klaar is kees. 

  • Kies voor groenten en fruit die rijk zijn aan vitamine C

Voeg voedingsmiddelen zoals zoete aardappelen, tomaten, rode pepers en citrusvruchten toe aan je maaltijden. Deze bevatten vitamine C en dit speelt een belangrijke rol in je immuunsysteem en jouw energielevel, vooral belangrijk als je regelmatig sport. 

  • Zoek naar bronnen van zink, zoals spinazie

Tijdens de wintermaanden kan je veel in contact komen met virussen die verkoudheid of griep veroorzaken. Het is dus belangrijk dat ons immuunsysteem zo normaal mogelijk functioneert en hier kan zink bij helpen. Voedingsmiddelen zoals oesters, spinazie en peulvruchten zijn perfecte bronnen van zink. 

  • Eet meer ijzerrijk voedsel – of neem supplementen hiervoor

Rood vlees, linzen en groene bladgroenten zijn goede bronnen van ijzer, wat een gezond immuunsysteem ondersteunt. Als je niet genoeg ijzer binnen krijgt uit voedsel kun je ook altijd kiezen om dit te slikken als supplement. 

  • Verhoog je inname van vis, eieren en kaas

Vis zoals zalm en kabeljauw, evenals melk, eieren en kaas zijn een geweldige bron van vitamine B12. Deze vitamine draagt bij voor een normale werking van het immuunsysteem en tot een vermindering van vermoeidheid. 

  • Ruil suikerhoudende voedingsmiddelen voor zoete groenten en soepen

Zoals we al eerder aangaven gebeurt het vaak dat mensen in de wintermaanden sneller grijpen naar bijvoorbeeld chocolade. Want ja, het is toch winter, we hoeven niet in bikini dus wat maakt het uit? Dit betekent dat we vaak uitkomen op comfortfoods die veel suiker bevatten die slecht zijn voor zowel onze taille als energieniveau. Er zijn echter veel typische wintervoedingsmiddelen die een zoete smaak bevatten met de juiste suikers. Probeer bijvoorbeeld geroosterde groenten (bijvoorbeeld zoete wortels) of soepen die je vol gooit met groenten (geweldig voor de lunch), kies vooral voor veel knoflook of gember! 

Wij hameren er bij Face & Body Lounge vaak genoeg op dat een mooie huid van binnenuit moet komen. Het is dan ook niet vreemd dat de huid er tijdens de wintermaanden vaak slechter uit komt te zien omdat we minder goed eten. Natuurlijk is het logisch dat de huid een minder bruin kleurtje heeft zoals in de zomermaanden, maar de stralende gloed kan er gewoon nog zijn. Maak dus de juiste keuzes in de wintermaanden. Niet alleen voor jouw lichaam maar ook voor jouw huid! 

Als je meer vragen over het bovenstaande onderwerp hebt, kun je natuurlijk altijd contact met ons op nemen. Wij beantwoorden je vragen graag. 

Meer tips over huidverbetering vind je op onze Facebook en Instagram pagina.