Een bindweefselmassage is niet zomaar een massage. Deze massage is perfect voor iedereen die van stevige druk houdt, omdat de diepere huidlagen worden gemasseerd om eventuele spierspanning en chronische pijnen te verminderen.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is de laag die de ruimtes tussen de spieren en de huid vult. Beschouw het als het ‘cement’ dat jouw organen, spieren en gewrichten verbindt en ondersteunt. Bindweefsel is ook verantwoordelijk voor de opname en afgifte van zuurstof, voor het verwijderen van gifstoffen in afvalstoffen en voor de thermische isolatie van het lichaam. Interessant…

De productie van collageen en elastine wordt bevorderd – die allemaal verantwoordelijk zijn voor de strakheid, flexibiliteit en jeugdigheid van jouw huid. 

Wat kun je verwachten van een bindweefselmassage?

De massage techniek lijkt veel op een klassieke Zweedse massage: er worden langzame bewegingen gecombineerd met druktechnieken.Bovendien? Met deze therapeutische massage worden spieren opgewarmd en worden onderliggende spier adhesies verminderd. Spier Adhesie treedt op wanneer celwanden nauwelijks voedingsstoffen kunnen opnemen. 

Door het bindweefsel te masseren wordt de bloedcirculatie verhoogd. Deze stevige massage is geweldig voor iedereen die van een krachtige massage houdt, aangezien het een verkwikkende massage is voor zowel lichaam als geest. Maar er is meer! Bij een bindweefselmassage worden de bindweefselcellen (waaronder fibroblasten) gestimuleerd om zich te vernieuwen. De productie van collageen en elastine wordt bevorderd – die allemaal verantwoordelijk zijn voor de strakheid, flexibiliteit en jeugdigheid van jouw huid. 

Goed om te weten

  • Tijdens een bindweefselmassage wordt (meestal) geen olie gebruikt.
  • Het is niet zomaar een massage – het is eigenlijk best wel intens en je weet wat mensen zeggen: geen pijn, geen winst. Maar als de massage heel erg pijn doet, moet je de specialist hiervan op de hoogte stellen, want dit is niet de bedoeling.
  • Een kuur met bindweefselmassages geeft u de beste resultaten als je serieus bezig bent met het verbeteren van de huidconditie. Na slechts een paar sessies merk je een verschil in huidtextuur. Hallo, stevigere huid!

Lees hier meer over bindweefselmassage bij onze schoonheidssalon in Hoofddorp. Wil jij iedere dag tips en tricks over het verbeteren van de huid? Volg ons dan via Instagram!