In deze blog vertellen wij jou alles over de donkere kringen onder jouw ogen, maar belangrijker nog vertellen we je hoe je hier gemakkelijk vanaf komt! 

Ben jij klaar om iedere ochtend in de spiegel te kijken en te denken hoe krijg ik die donkere kringen vandaag weer weggewerkt? Of wordt het nu wel irritant dat je steeds krijgt te horen dat je er moe uitziet. Lees dan vooral verder! 

Donkere kringen zijn hardnekkig, vervelend en kunnen het laten blijken alsof je nul uur slaap hebt gehad terwijl je toch echt dik 8 uur hebt gemaakt. Donkere kringen onder de ogen beïnvloeden velen van ons op een bepaald punt in ons leven; maar wat veroorzaakt ze eigenlijk en hoe komen we hier weer van af? 

Wat veroorzaakt donkere kringen onder je ogen? 

Er zijn een aantal factoren die samenhangen met het hebben van donkere kringen onder de ogen: een dunnere huid, hyperpigmentatie en een dikker of verhoogd aantal bloedvaten. 

Donkere kringen onder je ogen kunnen worden veroorzaakt door een aantal verschillende factoren, van genetica tot huidallergieën. Ringen onder de ogen zijn genetisch bepaald en kunnen afhankelijk zijn van jouw huiddtype. 

Keuzes in je lifestyle spelen ook een grote rol bij donkere kringen onder de ogen. Wanneer je ‘s nachts niet genoeg slaapt verlies je hydratatie rondom het ooggebied en verschijnen onderliggende bloedvaten prominenter. Veroudering is een andere factor die mee speelt. Naarmate we ouder worden wordt onze huid dunner waardoor bloedvaten zichtbaarder worden en we volume verliezen. Als gevolg van uitputting van collageen wordt het onderste ooggebied naar beneden getrokken wat zorgt voor holle contouren en schaduwen. 

Hoe vermindert men donkere kringen onder de ogen?

Er is op zichzelf geen ‘oplossing’ voor donkere kringen, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om ze minder zichtbaar te maken. 

  1. Draag SPF en zonnebrillen die straling op een effectieve manier kunnen filteren: UV-straling en te veel blootstelling aan de zon kunnen leiden tot donkere kringen. Draag iedere dag een SPF om schade aan de huid te voorkomen en om verdere pigmentatieproblemen te beperken;
  2. Slapen: slaap is zo belangrijk. Verlies van slaap resulteert in een doffe huid en vale teint. Voldoende slaap zal zichtbaar helpen. Ook zullen te veel zout en alcohol je huid uitdrogen, waardoor je ogen opgeblazen worden en je donkere kringen zichtbaarder worden. 
  3. Oogcrème: wanneer je op zoek bent naar een goede oogcrème voor donkere kringen zijn er een paar belangrijke ingrediënten die je niet moet vergeten: vitamine c en/of retinol.
  4. Huidverbeterende behandelingen: er zijn verschillende behandelingen die jouw donkere kringen kunnen verminderen. Bij Face & Body Lounge in Hoofddorp specialiseren wij ons in huidverbetering. Wanneer we ouder worden komt het probleem rondom de ogen steeds vaker voor en ook daar hebben wij verschillende oplossingen voor. 

Wil jij meer weten over de huidverbeterende behandelingen voor jouw donkere kringen? Neem dan contact met ons op via Facebook of stuur ons een e-mail. Meer vragen over donkere kringen? Wij beantwoorden ze graag!