Het correct verzorgen van de huid begint altijd met een reiniging. In dit artikel willen we jou meenemen en uitleggen waarom een reiniging zo belangrijk is en ook bijvoorbeeld wat je wel en vooral niet moet doen. 

Het juiste stappenplan: 

  1. Cleanser; 
  2. Toner; 
  3. Exfoliant/ scrub;
  4. Crème;
  5. Zonnebrandcrème.

Waarom een reiniging?

Het reinigen van de huid is de belangrijkste stap van het bovenstaande stappenplan!

Gedurende de gehele dag en zelfs ook in de nacht stapelen viezigheden zich op, op de huid. Denk hierbij aan talg, dode huidcellen en overig vuil. Wanneer je er voor kiest om dit niet schoon te maken dan zal de huid er dof en onregelmatig uit gaan zien. De poriën kunnen verstoppen en je loopt meer kans op het krijgen van puisten. 

Daarbij als je de huid niet reinigt zullen de producten die je op de huid smeert. Denk aan een serum of een crème ook minder diep kunnen gaan in de huid. De werkzame stoffen zullen dus moeilijker de huid doordringen. 

De ideale reiniging zorgt ervoor dat de barrièrefunctie van de huid niet verstoort wordt, dit is het harnas van je huid. Door het kiezen van een verkeerde reiniging zul je dit makkelijk kunnen verstoren. 

Wat zit er NIET in een goede reiniging?

Het is lastig bij de keuze van een goede reiniging, want er zijn er zoveel. Het is wel heel belangrijk dat je kiest voor de juiste reiniging voor jouw huid. Als je dit niet doet zal dit gegarandeerd effect hebben op alle volgende stappen in het stappenplan. 

Vermijd irriterende ingrediënten, denk hierbij aan parfum, kleurstoffen en ook bijvoorbeeld alcohol. Zelfs sommige plantaardige producten kunnen soms irriteren omdat zij toch bijvoorbeeld iets van alcohol of parfum bevatten. Probeer altijd een wateroplosbare reiniging te gebruiken. Het nadeel van reinigingen die je met een watje gebruikt laten resten achter en kunnen ook weer zorgen voor problemen.

Wanneer gebruik je een reiniging?

Een reiniging gebruik je over het algemeen zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Weet je van jezelf dat je een droge en gevoelige huid hebt dan kan het soms beter zijn om alleen ‘s avonds het gezicht te reinigen. Een reiniging moet goed bij jouw huidtype passen en dit zou je kunnen vragen aan een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste. 

Laatste tip: gebruik vooral niet teveel reiniging: dit geeft mogelijk problemen en geeft dan op lange termijn niet een beter maar juist slechter resultaat. 

Veel om op te letten dus als het om een reiniging gaat. Het eerste wat we willen concluderen uit het bovenstaande artikel is dat het belang van een reiniging ontzettend groot is. Dus     wanneer je wilt gaan werken aan huidverbetering begin dan eens met de belangrijkste stap en bijvoorbeeld een crème. Dan daarnaast is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt welke reiniging jij kiest. Laat je hiervoor informeren bij een expert op dit gebied. 

Woon jij in de omgeving Haarlemmermeer en heb jij advies nodig voor de beste reiniging voor jouw huidtype? Neem dan even contact met ons op! Wij helpen jou graag!