Waarom moet ik reinigen?

Om je huid gezond en in een goede conditie te houden is het van belang dat je je huid reinigt. Alleen op een schone huid kan je verzorging ook daadwerkelijk goed in de huid trekken. En kan je huid optimaal profiteren van de werkstoffen uit de crème Het voordeel van goed reinigen is ook dat je poriën fijner van structuur worden.

Wanneer reinig ik mijn huid?

Het reinigen van de huid doe je 2 keer per dag. In de ochtend als je opstaat, ’s nachts werkt je huid en komen er afvalstoffen zoals zweet en talg op de huid te liggen en deze verwijder je om zo je dag verzorging goed in te kunnen laten trekken en ’s avonds voor dat je weer naar bed gaat om make up, vuil, uitlaatgassen etc. van je huid te halen. Sport je veel dan adviseer ik om ook na het sporten je huid te reinigen, tijdens het sporten verlies je veel vocht en zweet dit ligt op de huid en dien je er dus weer vanaf te halen. Door het sporten stimuleer je de doorbloeding. Je crème wordt daardoor ook snel opgenomen.

Waarmee reinig ik mijn huid?

Waarmee reinig ik mijn huid?Er zijn verschillende reinigings producten waarmee je je huid kan reinigen. Welk product het beste bij jou past is afhankelijk van je huidtype. Zo kan je je huid reinigen met een;

Reinigingsmilk: Dit is een zacht product waarmee je ook goed make-up kan verwijderen en vaak ook je ogen mee kan schoonmaken let wel dat er speciale oog reinigers zijn die mascara en vooral waterproof mascara verwijderen op een zachte manier.

Reinigings crème of Wash-off: Deze producten zijn vaak geschikt voor een droge huid die met water willen reinigen. Deze producten bevatten geen alkalische stoffen en drogen de huid dan ook niet uit.

Reinigingsgel: Een Reinigings gel gebruik je op een wat vettere huid. Dit product gebruik je met veel water het heeft een schuimende werking. Je wast dit er met veel water weer van af.

Reinigings Tonic: Met een Tonic of lotion reinig je de huid na. Het is Niet bedoeld om je huid mee schoon te maken.
Een tonic of lotion is niet per se noodzakelijk het is afhankelijk van je huidtype en eigen keuze.

Reinigingsdoekjes: Reinigingsdoekjes lijken handig maar zijn niet geschikt om je huid goed mee te reinigen ze kunnen de make up resten die op je huid liggen niet grondig verwijderen. En vaak zijn ze te schraal voor de huid zeker een droge huid. Er zijn wel reinigingsdoekjes voor een vette huid maar die zijn echt bedoeld om het te veel aan talg te verwijderen.

Scrubben… waarom?

Pascaud - Salicylic exfoliatorDe huid vernieuwt zich in ongeveer 28 dagen dan schuiven de huidcellen naar de oppervlakte. Door regelmatig te scrubben worden de nieuwe huidcellen zichtbaar. De zichtbare huid is gladder en glanzender (doorbloeding wordt gestimuleerd) en neemt meer van de buitenkant op en voorkomt oneffenheden, zoals;

  • Verzorgingsproducten worden beter opgenomen
  • Kleine vetpukkeltjes en puistjes verdwijnen
  • Sneller bruin worden (insmeren blijft een must!)
  • Geen ingegroeide haartjes

Welke Scrub kan ik het beste gebruiken?

Er zijn verschillende scrubs te verkrijgen met korrel maar er zijn ook scrubs zonder korrel te verkrijgen. Dit zijn de enzymatische peelings en zorgen zonder korrel dat de dode huidschilfers verwijderd worden, Deze enzymatische peelings zijn vooral geschikt voor een droge of gevoelige huid, of om mee te nemen op vakantie.

Hoe vaak mag ik mijn huid scrubben?

Dit is afhankelijk van het huid type en wat voor een soort scrub je gebruikt. Gemiddeld 1 tot 2x per week mag je je huid scrubben, vergeet dan niet om je hals mee te nemen en de zijkant van je ogen. Doe dit wel voorzichtig.

Instituut behandeling

Er zijn diverse behandelingen die u bij ons in het instituut kunt ondergaan om uw huid te verfijnen en te egaliseren zoals een fruitzuur peeling ( AHA & BHA Peeling ). Laat je goed adviseren welke product voor jouw huid geschikt is. Een goede reiniging is de start naar een mooie jonge en stralende huid.