Een gezonde, stralende huid gaat niet alleen over gezichtsmaskers en vochtinbrengende crèmes – het begint echt van binnenuit met wat je in je lichaam stopt. We nemen de uitdrukking “mooi van binnen en van buiten” letterlijk; het delen van de top 5 voedingsmiddelen die je zullen helpen om die gezonde huidglans te krijgen waar we allemaal naar hunkeren. Natuurlijk kunnen we veel doen met maskers, exfolianten, crèmes en facials; maar om echt het hoogste niveau van huidgezondheid te bereiken, moeten we in onze darmen beginnen. Wat we in ons lichaam opnemen, beïnvloedt onze huid net zo veel als wat we doen met de buitenste laag.

Datgene waardoor de huid er jeugdig, gezond en stralend uitziet, heeft veel te maken met het vermogen van onze huid om cellen te regenereren en op natuurlijke wijze zaken te produceren zoals verstevigend collageen en hydraterende talg. En soms heeft onze huid een beetje hulp nodig! Hier zijn de top 5 dingen die je kunt eten om je huid te helpen groeien en stralen van binnenuit … natuurlijk!

1. WATER

Oke oke. We weten dat het geen “voedsel” is. Maar je consumeert het wel elke dag, en de kans is groot dat je er geen genoeg van krijgt. Het toevoegen van meer H2O aan je dagelijkse routine is de snelste en meest effectieve manier om je huid te helpen cellen te regenereren en letterlijk van binnenuit te hydrateren. In feite is het drinken van voldoende water het belangrijkste onderdeel van het proces, omdat zonder dit alle voedingsstoffen die je opneemt uit andere geweldige voedingsmiddelen niet goed door het lichaam worden verwerkt.

Water zorgt er ook voor dat de cellen van uw huid goed kunnen functioneren, waardoor de productie van collageen en celregeneratie worden gestimuleerd om rimpels en dofheid tegen te gaan. Je hoeft er niet gek van te zijn, maar het is wel belangrijk om je wateropname te reguleren. Je wilt die goede plek raken van niet te weinig en niet te veel. 8 glazen per dag is genoeg voor de gemiddelde persoon.

Als je moeite hebt om te onthouden dat je een glas van de goede dingen moet pakken, probeer dan een waarschuwing op je telefoon in te stellen of zelfs een app te downloaden om je eraan te herinneren. Plant Nanny is echt een leuke.

2. AVOCADO

Het is niet voor niets een ingrediënt in de beste vochtinbrengende gezichtsmaskers! Avocado’s zijn een ongelooflijke bron van “goede vetten” zoals Omega-9’s. Deze vetzuren herstellen en regenereren huidcellen, helpen om water vast te houden en de productie van collageen te verhogen. Ze zijn ook een fantastische verdediging tegen vrije radicalen die je huid van buitenaf kunnen beschadigen en verouderen.

3. BOSBESSEN

Bosbessen zijn antioxidant-superhelden! Antioxidanten zijn de meest effectieve verdediging die we hebben tegen vrije radicalen waarmee we in het dagelijks leven worden geconfronteerd. Ze breken de gifstoffen af die het meest schadelijk en schadelijk zijn voor de huid. Vrije radicalen kunnen de collageenproductie vertragen en uitdrogende rimpels veroorzaken die leiden tot rimpels en snellere veroudering.

Voeg ze toe aan een ochtendsmoothie, meng ze door je granola of strooi ze zelfs over een salade.

4. ZALM

Wederom komen we bij die kostbare vetzuurcomplexen die onze huid van binnenuit helpen opvullen en hydrateren. Zalm zit vol met Omega 3’s die helpen bij allerlei aandoeningen, met name om je huid te beschermen tegen een van zijn grootste vijanden: de zon!

Schade door blootstelling aan de zon kan leiden tot vroegtijdige veroudering en een griezelige huid. Door zalm aan uw dieet toe te voegen, herstelt u reeds beschadigde huidcellen en helpt het nieuwe cellen te regenereren en vocht vast te houden voor meer elasticiteit en gezondheid.

5. CITRUSVRUCHTEN

Vitamine C is een essentieel onderdeel van de gezondheid van de huid! Dat komt omdat het een enorme speler is in het produceren van collageen en, nogmaals, het bestrijden van die vervelende vrije radicalen! (Voel je hier een thema?). Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam van nature minder vitamine C, wat leidt tot zichtbare tekenen van veroudering, vooral als het om onze huid gaat. Als je op het punt bent gekomen dat je een dermatoloog hebt bezocht over huidveroudering, hebben ze waarschijnlijk ooit een vitamine C-serum of -crème voorgesteld. Maar de beste manier om aan die vitamine c te komen? Eet het op! Laad vol met citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen en grapefruit voor een hoge, natuurlijke dosis van het spul. En sorry, mimosa’s tellen niet mee.