Door de koude, droge lucht kan je huid gaan jeuken, rood worden en geïrriteerd raken. Bestrijd de droge huid met deze onderstaande tips om het natuurlijke vochtgehalte van de huid te behouden! 

Er zijn heel veel dingen die het winterseizoen een prachtig seizoen maken, zoals bij een haardvuurtje zitten met vrienden, maar ook dit droogt je huid uit. En hoewel het nemen van een warme douche misschien een goede manier lijkt om op te warmen droogt heet water de huid uit door het te ontdoen van zijn natuurlijk oliën. 

Maar er zijn veel eenvoudige manieren om de oorzaken van een droge winterhuid te bestrijden zodat je huid het hele seizoen lang vochtig en soepel blijft. Bijvoorbeeld, na het nemen van een niet zo warme douche, dep de huid droog en breng direct een dikke vochtinbrengende crème aan. 

Hier zijn enkele andere tips om in gedachten te houden als het gaat om een effectieve winterse huidverzorging, zodat ook jij je de gehele winter op je best voelt! 

winter huid

  1. Investeer in een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid in jouw huis te maximaliseren

Het gebruik van een luchtbevochtiger in jouw huis of kantoor voegt vocht toe aan een droge winterlucht en houdt zo de huid gehydrateerd. Zet een luchtbevochtiger in iedere kamer waar je het meeste komt, inclusief dus ook je slaapkamer! 

  1. Laat de thermostaat zakken om uitdroging te voorkomen

Wat is het eerste wat je wilt doen als het buiten koud is? Je zet de verwarming hoger! Maar de verwarming kan de lucht in jouw huis nóg droger maken. Probeer de thermostaat op een koele maar comfortabele instelling te zetten om een gezonde huid te behouden. Ook goed voor het milieu trouwens en je portemonnee! 

  1. Beperk douche tijd en temperatuur

Het kan verleidelijk zijn om een ​​lange, stomende douche te nemen, maar je huid zal veel blijer zijn met een lauwwarme douche (of bad) van 5 tot 10 minuten. 

  1. Kies voor zachte reiniging

De verkeerde reiniging kan de jeukende, droge huid verergeren. Zorg er dus voor dat je een reiniging hebt die past bij jouw huid, maar belangrijker misschien nog past bij het seizoen! 

  1. Wijzig uw gezichtsverzorgingsregime in de winter

Gebruik ‘s avonds bijvoorbeeld nu een rijke vochtinbrengende nachtcrème die de huid kan voeden in de nacht. Zo kan de huid herstellen van het vochttekort dat het de gehele dag heeft ervaren. Vergeet ook je lippen niet! Vraag jouw schoonheidsspecialiste om meer informatie over de juiste producten voor dit seizoen.

  1. Gebruik een handcrème

Een gezonde huid is niet droog dit geldt ook voor de handen. Onze handen hebben het in de winter vaak het zwaarst te verduren aangezien ze 9 van de 10 keer bloot zijn. Het beste is om een handcrème te gebruiken die weer voldoende vocht inbrengt in de huid. TIP: gebruik tegelijkertijd een handcrème die ook anti-agend werkt. Zo sla je twee vliegen in één klap! 

  1. Vergeet je zonnebrandcrème niet!

Op een prachtige winterdag reflecteert de sneeuw de zonnestralen tot wel 80%! Het is dus onwijs belangrijk, overigens ook op minder zonnige dagen, dat je jezelf goed insmeert! 

  1. Draag geschikte, comfortabele, niet-irriterende kleding

Veel stoffen bij koud weer kunnen de droge winterhuid verergeren. Voorkom dat wol en ruwe kleding je huid rechtstreeks raakt. Dit kan ervoor zorgen dat de droge huid geïrriteerd raakt en gaat jeuken.

  1. Vergeet niet om goed te eten en gehydrateerd te blijven

Soms wanneer de huid erg droog is, kan het worden geholpen door voedingsmiddelen of supplementen die omega-3 of omega-6-vetzuren bevatten, zoals visolie en lijnzaadolie. Voor het grootste deel is het echter belangrijk om de huid van buitenaf te hydrateren.

  1. Verander snel van natte kleding om jeukende huid te voorkomen

Het dragen van natte kleding en schoenen kan uw huid verder irriteren en jeuk veroorzaken. Als handschoenen, sokken en/of broeken nat worden, moet je ze zo snel mogelijk vervangen voor droge kleding

Als je nog steeds last hebt van droogheid, ongemak en irritatie na het proberen van deze bovenstaande tips dan is het tijd om advies te vragen bij jouw schoonheidsspecialiste. Leg hem/haar het probleem uit en kom samen tot een oplossing.